fredag 7 mars 2008

Den bästa skiddagen hittils

Idag var det helt klart en av de bästa skiddagarna hittils iår, att jag för en gångs skull lyckades pricka in med en ledig dag på en dag som idag. Vaknade tidigt och konstaterade att vinden mojnat från igår och temperaturen stigit något, molnen hade försvunnit och solen kommit fram, efter en rejäl skidåkarfrukost (havregrynsgröt på fiberhavregryn, tjock som senap) så var det bara att göra sig redo för en lång dag i backen. Träffade Dan på kontoret och åkte ut till Tegefjäll, skogarna där är vida kända för sin fina offpist. Vi var först upp i liften, direkt efter att pistörerna sprängt laviner på mullfjället.


En riktigt ovanlig syn mötte oss på väg upp, ett helt nypistat liftspår helt utan skoterspår i mitten, ovanligt och trevligt strax efter klockan nio på morgonen.


Vi tog ett antal åk i skogarna runt tegefjäll under förmiddagen, och bitvis var det så mycket snö att man fick pulsa sig fram, till och med mina feta skidor orkade inte bära i fluffet, det kan iofs ha berott på att det var tämligen platt på vissa ställen och mängden fart var helt klart begränsad av snömängden..


Dan passade på att ramla en gång, det gjorde även jag. men i all den mjuka snön som fanns var det ingen risk att göra sig illa, runt klockan 11 var dan tvungen att återgå till arbete och jag liftade med honom in till Åre igen, man var faktiskt väldigt matt efter morgontimmarnas skidåkning så jag bestämde mig för att äta lite för att sedan åka ner till puckelarenan för att titta på kvalen inför eftermiddagens världscuptävling.


Puckelarenan var uppbyggd i Slalombacken, precis ovanför kabinbanans dalstation, banan såg riktigt riktigt fin ut och folk var glada över att ha ett sånt här event. det fina vädret gjorde säkert sitt till.


Jag stannade kvar en bra stund eftermiddagen och fick faktiskt se Per Spett vinna herrarnas kval, maffigt åk helt klart. (han körde dock bort sig i finalen). Efter att ha tittat klart begav jag mig på en liten runt-i-kring tur genom liftsystemet, först upp till hummeln, sedan ner mot tott och bort mot björnen, några fina glassiga åk där och sedan tvärs ner mot wc-liften, upp igen och ner i lundsrappet, sedan vm8:an och gondolen till högzon som precis öppnat lagom för mig :)


Väl uppe på "toppen" så öppnade dom precis upp tväråvalvet lagom när jag spännt på mig pjäxorna, så ett snabbt åk i manchestern där gjorde att jag fick ny energi. Passade även på att titta till Antennen jag var med och monterade tidigare under säsongen, det är den till höger. Märk den patentsökta pistörssågade passbiten i fin-fint vike ;)


Sedan var det bara att bege sig upp igen och via tusenmetern ner för att ta en sista fika på hyddan innan det var dax för puckelfinalen. den här dan kommer jag minnas ett bra tag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Suck, jag blir bara grön av avund att solen kom precis som man har åkt ner till de gröna omgivningarna i Uppland. Roligt att du fick en toppendag efter allt väntande på att få åka igen. Kram Agneta

slacker sa...

Ja ja, här är det så fint så, regn och lerplaning imorse med hojen. Men krokus och vintergäck tittar upp, kan vara våren.