söndag 29 juni 2008

Vi knackar på Lunndörren.


Den här helgen bestämde vi oss för att ge oss ut i naturen igen. tanken var att vi skulle gå från Vålådalen upp förbi Lunndörrstugan och sedan några kilometer in i Lunndörrspasset för att sedan tälta och ha det mysigt där, de första 14 kilometrarna från Vålådalen är tämligen tråkiga och går mest genom barrskog och myrmark, det vill säga en hel del mygg vid den här tiden på året, tur att vi har bra myggmedel och ordentliga kläder. Lördagen förde med sig en del regn men i övrigt behagligt väder och lagom temperatur samt måttlig vind.


Väl framme vid Lunndörrstugan möts man av fina röda hus som kändes väldigt öde, inte en stugvärd syndes till när vi passerade här på lördagskvällen och att stanna till och bada bastu samt ta ett dopp i sjön hade nog varit skönt. På vägen hem träffade vi dock stugvärden och verkligen verkade började få lappsjuka efter en dryg vecka på plats. Han hade haft ungefär 3 gäster och undrade om vi inte ville komma in och äta lite nyrökt röding, vi tackade dock vänligt nej eftersom vi ville hem och äta på Broken samt se på EM-finalen i fotboll.


När vi passerat förbi stugplatsen blev terrängen genast mera karg och ogästvänlig. blockterräng och fjällbjörkar är ju riktigt fint, men att ta sig fram här går inte så jättefort.


Vi tog oss ungefär 2-3 kilometer in Lunndörrspasset innan vi slog läger för natten, vi hittade en riktigt trevlig tältplats med finfin utsikt och riktigt platt mark, måste nog köpta nya tältpinnar i USA dock, dom vi har börjar bli lite.. slitna?


Vi åt middag rätt snabbt och kröp sedan ner i sovsäckarna och hade det mysigt, det är helt klart nått speciellt med att sova ute i tält på kalfjället. till höger i bild ser ni en mysighetshöjande pryl som numera är något av ett hatobjekt. lyckades nämligen bränna mig rejält om lång och pekfingret på högerhanden när jag skulle släcka ljuset för kvällen, tur att fjällvatten är kallt av naturen.


Morgonen därpå var vi glada och pigga efter att ha sovit en sisådär 12 timmar, natten hade ett kort men intensivt regnväder vid klockan 0100 och det började blåsa lite rejälare vid ungefär klockan 0500, vaknade till då och trodde att klockan var 09, men jenny konstaterade att jag nog läst rejält fel på klocka och vi somnade om och sov fem timmar till. sedan var det bara att gå upp, packa ihop och vandra hemåt i fem timmar. en riktigt underbar helg har det varit.


En litet kort på hur fingrarna ser ut så här på kvällen, en rejäl blåsa, men det läker nog fint ska vi se. spricker brännblåsor av sig själv? tydligen ska man ju in ha hål på dem...?

Inga kommentarer: