torsdag 9 juli 2009

Jämtlandstriangeln igen.

I måndags bar det av ut på fjällvandring igen, efter förra årets succe var det inte så svårt att lura upp Agneta och Totte på en liten favorit i repris, nämligen Jämtlandstriangeln. Prognoserna visade på regn och åter regn för hela turen, men när vi begav oss ut så var det faktiskt soligt och fint.


Torra spångar och betydligt mera behaglig temperatur gjorde turen ännu mera lättvandrad än förra året.


Väl framme på blåhammaren så avnöjts öl i solskenet utanför, lyckades faktiskt bli lite solbränd, men är det semester så är det..


Dagen efter bar det av mot Sylarna, förmiddagen var solig och fin men direkt efter lunch så öppnbade sig himlen och regnet fullkomligen öste ner.


Hur mycket membran och fantastiska material man än hade så trängde sig regnet in, här ett praktfullt på exempel hur dubbelsidiga moderna material är, skummet på ytan är när jag pressar ut vatten innifrån skon genom membranet, så visst andas skorna ;-)

Sista dagen började precis som dagen innan avslutades, dvs med regn och åter regn, de sista 16 kilometrarna tillbaka till storulvån avverkades på blotta 4 timmar, tror att vädret drog upp takten.

Inga kommentarer: