fredag 24 juli 2009

Sommarturne i södra Sverige

För nästan exakt två veckor sedan började våran Sommarturne i Sverige, vi inledde med ett snabbt stopp i Lidköping för att sedan åka vidare mot Göteborg för att träffa Jennys bror med familj, det blev massor av gå på stan i ett soligt göteborg och ett oförglömligt besök på byggvaruhuset Hornbach, tänk om det fanns ett sådant i Östersund.


Erik och lilla Abbe, som alltid är hungrig.


Jenny och Anton som nu blivit riktigt stor och uppskattade att få åka riktigt fort i vagnen.


Sedan styrde vi kosan mot Möbelriket i Småland, massor av möbler och annat intressant på en liten yta, när det är mindre än 4 mil mellan städerna tycker man att går ofantligt fort att ta sig fram, en annan är ju van vid minst 20 mil mellan städerna :-)


Vi stannade till på Svenssons i Lammhult och tittade på möbler, lampor och annat intressant. En riktigt trevlig butik.


Vissa stolar är finare än andra :-)


Sedan begav vi oss till Norrgavel, där vi hittade en riktigt fin lampa till "kontorsnischen"


Sedan åkte vi till Värnamo för att besöka Bruno Mattsons Atelje i värnamo, ett mycket intressant hus.


Natten spenderades på Scandic i Värnamo, ett oväntat fint och trevligt hotell som byggdes på femtiotalet och fortfarande var inrett med fina designmöbler, en och annan arabesk bland annat..


Dagen efter begav vi oss till Gränna för att köpa polkagrisar och sedan begav vi oss till Vadstena för att titta på klostret och slottet. Sedan ett snabbt stopp i Uppsala för att hälsa på Martina, Daniel och Selma.


Efter detta begav vi oss ut till Nolsterbystrand för lite rekreation, vi fick dock mest regn och rusk, men även en och annan våffla. Innan vi begav oss hem till Östersund igen blev det en liten släkträff med en omgång med brännaputt. ett mycket intressant spel som ni kan se mer av i den lilla filmen.

Inga kommentarer: