onsdag 9 september 2009

I Tväråvalvet

I tisdags var det dax för utomhusarbete. Jag och Johan på Elverkstan lastade fyrhjulingarna med prylarna och satte av genom terrängen från Ullådalen bort mot Stendalen och Tväråvalvet. Men först passade vi på att testa maxhastigheten på vägen upp dit, dom kan gå rätt fort dom här små sakerna.. :-)


Uppdraget bestod i att montera upp en radiolänk mellan liftarna och en riktantenn för 3G nere på stendalen. Terrängen är rätt oländlig så här sommartid, men hjulingarna är riktiga bergsgetter som tar sig fram överallt.


Vi hittade det ursprungliga kabelfelet som var anledningen till att vi skulle montera upp antennerna.


Nya Antennener i Stendalen, notera höjdskillnaden mellan marken och huset, brukar ligga ett par meter snö här i vanlig fall.


Stendalsliften med backen till vänster, ser inte mycket ut för världen så här på sommaren.Liftspåret i Ullådalen, att åka brant nedför var mycket mycket intressant. tur att det finns motorbroms. Vi får se om vi hinner dit en gång till innan snön lägger sig på backen, det är bra trevligt att vara där borta på baksidan av berget där varken komradio eller mobiltelefon fungerar..

Inga kommentarer: