fredag 23 oktober 2009

Veckan som gick

Det har varit en intensiv vecka med mycket som har hänt. I måndags var vi på BVC för att väga och mäta Siri, hon hade gått upp massor i vikt så nu behöver vi inte oroa oss längre. Barnsköterskan verkade riktigt nöjd och vi träffade barnmorskan jenny gått hos under graviditeten i väntrummet. Hon tyckte även hon att Siri var ett vackert barn. Nästan så vi börjar få lite hybris här eftersom alla lovordar henne hela tiden. I tisdags gjorde vi vår första utflykt i bilen med Siri i bilbarnstolen. Hon verkade gilla att åka bil ungefär lika mycket som att åka vagn, med andra ord så somnade hon direkt när bilen startade. Praktiskt för en liten jämtlänning som troligen kommer spendera många timmar i bilbarnstolen. Vi styrde bilen mot Åre för att hälsa på mina arbetskamrater på Skistar, givetvis glömde vi kameran hemma så det blev inga bilder. Siri fick ett jättefint rosa ullunderställ och vi fick äta god äppelkaka. Kändes lite konstigt att vara tillbaka på jobbet, men det var en bra mjukstart inför måndagen.


I onsdags var jag på däckverkstaden och fick dom nya vinterdäcken monterade och efter allt strul så fick vi allt arbete gratis, det var nästan värt att vänta tre veckor på det. :-) Siri har blivit mer och mer sällskaplig av sig och har börjat följa saker med blicken och flörta lite med oss. Det går framåt snabbare än man anar.


Hon har även börjat greppa tag i saker, inte så kontrollerat dock. Men ett rejält grepp om pappas näsa kunde hon iallafall ta och man får faktiskt ta i lite för att komma loss.


I onsdagskväll kom några av Jennys jobbarkompisar (Caroline, Anna, Carolines dotter Emma och Charlotte) förbi för att lämna en present från hennes jobb. Det blev äppelkaka med grädde till middag. inte så nyttigt kanske, men väldigt gott. Siri fick ett par jättefina velourbyxor och en virkad skallra, alldeles perfekt tyckte pappa som fruktar för soffbordet och skjutdörrarnas hälsa i framtiden.


Torsdagen var en riktig slappadag, Mamma och dotter tillbringade en stor del av dagen i sängen, riktigt trevligt för dom. Pappa fick sköta markservicen och ägnade en stor del av dagen åt att tvätta (känd favoritsysselsättning för pappa). Ikväll ska vi hem till Ida och Ulf för att fira Ulfs födelsedag och sedan ut och titta på invigningen av stortorget. Får se vad helgen bjuder på..

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vilken fantastisk liten tjej och vilken härlig familj!! Stort grattis igen till er alla tre :)Ser ut som ni funnit er riktigt väl tillrätta med livet som föräldrar. Antar att det dröjer en stund innan ni beger er söder ut men jag ska fortsätta kolla in bloggen så jag håller mig uppdaterad. Ha det superbra och mys i höstmörkret, eller vintermörkret kanske det är för er. KRAM Cajsa och Andreas