onsdag 25 maj 2016

Australien - dag 6

Efter vår korta vistelse i Melbourne så for vi och hämtade vår lilla husbil (här kallas de campervan). Siri tyckte att husbilen var "bra men ganska liten". Husbilen hade någon slags ingrodd lukt av kinesiska nudlar, mycket intressant. Vår första tripp gick till en ö som heter Phillips Island. Här finns en massa fin natur och "exotiska djur". Eskil fick syn på en minipingvin som låg och ruvade i sitt lilla bo. En stund senare fick Siri syn på några kängurur som stod och spanade vid ett träd.

Vår andra kväll på Phillip Island var vi och kikade på när "minipingvinerna" (tydligen världens minsta) kom upp ur havet och vandrade till sina bon. Riktigt häftigt att sitta på stranden och se dem paradera förbi. 


Efter Phillip Island åkte vi vidare till en liten semesterort som heter Seaspray. Säkert fantastiskt fint sommartid, inte lika fantastiskt när det är 12 grader varmt och det regnar på tvären.... Barnen verkade dock inte bry sig så mycket, det fanns ju snäckor att plocka!!Idag har vi bilat vidare från en kort vistelse i staden Lake Entrance till Eden. På vägen dit stannade vi till vid en rastplats och käkade lunch och upptäckte att det visst fanns en mindre regnskog som vi vandrade igenom.
Ikväll har Marcus äntligen fått käka sin efterlängtade hamburger with a lot, dvs hamburgare med rödbeta, stekt ägg, bacon, ost, tomat, ananas, lök, bbq-sås ja helt enkelt med det mesta man kan tänka sig på. Mätta som boaormar ska vi nu göra kväll i vår lilla campervan. Vi räknar med att vara i Sydney på lördag. See ya!!


5 kommentarer:

Cia sa...

Åh så kul att få delta i er resa på ett litet hörn. Ni verkar ha det alldeles utmärkt, och än har ert äventyr bara börjat. Vi följer med spänning här i Kännåsen. Ha det fantastiskt!

Cia sa...

Åh så kul att få delta i er resa på ett litet hörn. Ni verkar ha det alldeles utmärkt, och än har ert äventyr bara börjat. Vi följer med spänning här i Kännåsen. Ha det fantastiskt!

Erik sa...

Great photos!Looks like compact-living!?

Jenny sa...

Jotack nog är det kompakt men ändå mysigt på nåt vis. Det gäller att var sak har sin plats annars blir det kaos direkt ;-)

Jan-Erik sa...

Hej! Hoppas resan rullar på som ni tänkt er, har du sett någon orm ännu Siri?
Kram från piskapungen