söndag 19 juni 2016

Dags att avrunda vår vistelse i Australien

Imorgon åker vi till Brisbane där vi ska spendera våra sista dagar i detta underbara land innan vi åker vidare till Tokyo. Vädret har varit lite bättre den senaste veckan så det har blivit några dagar med strandhäng här i Noosa Heads, besök på Australia Zoo (som grundades av Steve Irwin, även känd som " the Crocodile hunter") och besök på marknad i Eumundi.

De senaste dagarna har vi som sagt spenderat i Noosa heads. Här har vi hyrt en lägenhet som ligger hyfsat centralt. Skönt att få sova i en riktig säng även om vi nog måste erkänna att husbilslivet är rätt så nice (jag har upptäckt att Marcus redan surfar på olika husbilsmodeller, vi får väl ser hur det där slutar). Jag och Marcus var här för 13 år sedan. Visst har även denna mysiga surfby växt. Betydligt mer caféer, restauranger och butiker men ändå inte överexploaterat. Hit kan vi nog åka igen ;-)

Det är roligt att se hur barnen har växt under resan. Siri snappar upp engelska ord hela tiden. Hon läser på skyltar och frågar konstant "vad betyder det??". Enerverande emellanåt men självklart roligt att hon är nyfiken. Hon är också mer framåt med att prova nya saker. Hon älskar att vara i vatten men har samtidigt respekt för de stora vågorna vilket är jättebra. Eskil försöker hänga på Siri så gott det går, i det mesta... Han snackar konstant och blir riktigt sur när han inte får sin röst hörd. Även Eskil är ett riktigt vattendjur som älskar hav och strand. Även om syskonen bråkar emellanåt så är det kul att se hur bra de funkar ihop just nu. Siri är väldigt omtänksam och vill gärna hjälpa Eskil med allt ifrån påklädning till att hälla upp mjölken...

Ja det var allt från landet down under denna gång. Vi får se om det blir nåt inlägg från Japan. Jag gissar att vi kommer att vara rätt slutkörda på kvällarna så det kanske dröjer ett tag innan vi hörs. Här kommer ett urval av bilder från de senaste dagarna.

Många kramar från oss.


Siri poserar med nån slags ödla som vi inte minns namnet på...


Höjdpunkten på Australia Zoo - mata kängurur!


Eskil gillade också att mata kängurur


En wombat - skumt djur tyckte Siri.


Perfekt placering av lekplats i Moololaba. Mitt emellan stans bästa espressobar och stranden. Mycket latteföräldrar som flockades här.


Eumundi marknad, Eskil fyndar!


Ytterligare en stor sak "the big pineapple"


Kommungubbar tömmer ett dagvattenfilter i Sunshine beach - mycket intressant tyckte mamma Jenny, barnen kanske inte fullt lika imponerade.


Mycket av den här kosten har det blivit. Bästa burgaren hittade vi i Noosa, på Bettys Burgers. Grymt!


Glass varje dag!!


Alla nöjda, pappa Marcus har fått sin morgonkaffe och barnen leker på egen hand!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så roligt att följa er resa, det ska bli spännande att höra mer när vi ses. Kramar till er alla . Agneta