tisdag 14 juni 2016

Guldkusten

Vem kunde tro att åskvädret Jenny skrev om i förra inlägget skulle visa sig vara den värsta stormen sedan mitten av 70-talet här nere, flera döda och jätteöversvämningar - inte konstigt att det verkade som om syndafloden var på besök. Vi hade det dock ombonat och skönt i våran campervan. Man blir helt klart sugen på att skaffa en egen även om man kanske skulle ställa lite andra krav på den då.

En liten bild på förödelsen på campingen när stormen bedarrat. Notera hur Eskil spankulerar runt med händer på ryggen som alla andra gubbar som gick runt och inspekterade :-)


Vi passade sedan på att besöka den stora Bananen för lite sommarrodel, men den var stängd på av stormen, så vi fick satsa på glass och frusen banan istället

En liten bild från Park Beach i Coffs Harbour, även dagen efter stormen var det redigt stora vågor.

Nu styrde vi kosan norrut för att se den stora räkan i Ballina, barnen tyckte det var måttligt roande och sov i bilen istället - mamma och pappa var glada för solen och rattade glatt vidare mot guldkusten och Burleigh Heads, ett ställe med riktigt bra surf och gott kaffe.

Vi såg en possumråtta till Siris stora glädje, dessutom var den nästan tam så den var lätt att fotografera.
Det blev också det första riktiga strandhänget nu när temperaturen börjat bli mer sommarlik, Eskil byggde sandslott med hjälp av systern som helst grävde ner sig för att sedan hoppa i vågorna.

Vi passade också på att testa lite flera lekplatser, det är bara att konstatera att det är gott om sådana så barnen går inte sysslolösa - efter några dagar här åkte vi vidare till Surfers paradise.

Eskil och Siri spenderade sina egna pengar på att åka elektriska djur, 10 AUD för 15 minuter gjorde deras dag, att få en pakeringsbot på 70 AUD för att ha parkerat för länge på samma plats gjorde pappa och mammas dag.


Siri har kommit på att det är skojigt med video och kommer troligen satsa på en karriär som videobloggare eller vad det nu är dom unga sysslar med :-) här kommer ett exempel.

Eskil satsade på delikatessen Macka på pinne i brist på glass, fungerar bra det med. 

Ses snart igen!


 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar varit en rejäl storm, och farbror Eskil inspekterar😂

Jan-Erik sa...

Hej Siri!

Vad tror Du händer om morfar gör bomben, tomt i bassängen eller översvämning på land ?

Kramar från Piskapungen!

Unknown sa...

Hehe mkt igenkänning vad gäller lekparksroadtrip. Vi körde nya lekparker varje dag i Kalifornien, lekparksroadtrip! :) Insåg att det var enda tillfällena som vi vuxna fick umgås lite själva och sitta ensamma på en bänk o njuta av solen. Man lär sig! Tur ni fick lite solsken också! Vi kom hem i onsdags till fantastiskt sverigeväder, d var härligt. Njut nu av sista veckorna!